Urejena spletna stran?

Uporabljajmo kategorije!

Ker želimo da bo vsebina na spletni strani kar se da pregledna in urejena, se prvo dotaknimo kategorij/podkategorij. Pomembnost urejene strani se spozna, ko se na spletni strani nabere ogromna količina podatkov in vsebine.
S kategorijami popredalčkamo spletno stran. Z njimi bo našo spletno stran veliko lažje upravljati saj se ne bomo lovili v morju neurejenih prispevkov.
Primer: Upravljamo spletno stran o domačih živalih, zato si ustvarimo kategorije npr. psi, mačke, plazilci. V teh kategorijah lahko nadaljnje ustvarjamo še podkategorije, da bo vse skupaj še bolj urejeno: mali psi, veliki psi, srednji psi.
Kako ustvarimo kategorijo?

Z miškinem kazalcem se pomaknemo nad Prispevki/mediji v zgornjem maniju (1.) odpre se spustni meni. Nato kliknemo na upravitelj kategorij (2.).


Odpre se nam spisek obstoječih kategorij. Kategorijo ustvarimo s klikom na ikonco Nov (1. (plusek) ). Če želimo urejati lastnosti kategorije enostavno kliknemo na njeno ime (2.).

Pri ustvarjanju in urejanju kategorije se nam odpre enako okno. V našem primeru sem vpisal pod naslov kategorije domače živali (1.). Če imate naslov s čžš raje ročno vpišite vzdevek (2.) in kjer se pojavi čžš uporabite csz, drugače pa lahko polje pustite prazno saj spletna stran sama zapolni to polje. Če ročno izpolnite to polje pazite da ne uporabljate čžš in presledkov, namesto presledka uporabite vezaj (-).  Ko izpolnete vse podatke kliknite shrani&zapri(3.).

Vrnemo se na spisek kategorij in opazimo da se je spisku dodala nova kategorija (1.).

Podkategorijo ustvarimo na enak način, kot kategorijo toda spremenimo nastavitev v okencu nadrejeno, pri čemer kliknemo na kategorijo kateri naj spada kategorija katero ustvarjamo. V našem primeru se bo podkategorija imenovala psi (1.), pripadala bo pa kategoriji domače živali (2.).

Ko se vrnemo na spisek kategorij opazimo da ima podkategorija psi, pred imenom »ikonco« |-- (1.), kar pomeni da je to podkategorija.

Če želimo urejeno stran, ustvarimo neke smiselne kategorije s katerimi si bomo olajšali delo.
S tem je zaključen vodič o kategorijah. Nadaljujmo z dodajanjem/urejanjem vsebine.