Kaj želite sporočiti obiskovalcu Vaše spletne strani?

Dajte si duška pri pisanju vsebine...

Ko si naredimo ogrodje spletne strani s kategorijami, se lotimo ustvarjanja vsebine (prispevkov).
Z miškinim kazalcem se postavimo na prispevki/mediji (1.). V spustnem meniju izberemo upravitelj prispevkov (2.)


Odpre se nam stran s seznamom prispevkov, katere lahko urejamo s klikom na ime (1.) oz. ustvarimo nov prispevek, s klikom na ikonco nov (2. (plusek)).

Postopka za urejanje in nov prispevek sta si zelo podobna zato se bomo dotaknili samo ustvarjanja novega prispevka. Po kliku na nov prispevek se nam odpre naslednje okno/stran (Slika spodaj).
V rubriko naslov (1.) napišite besedilo katero najbolj ustreza vsebini; vzdevek (2.) lahko pustite prazno ali upoštevate ista navodila, kot pri pisanju vzdevka pri kategoriji (brez čšž in presledkov); zaradi boljše preglednosti in urejenosti spletne strani izberite kategorijo/podkategorijo na katero se nanaša prispevek (3.) (lahko pa uporabite uncategorised prispevek ne pripada nobeni kategoriji); naslovna stran če tu daste da (4.) bo prispevek prikazan takoj na prvi/osnovni strani spletne strani; v besedilo prispevka (5.) vpišete vsebino prispevka, dodajate povezave, slike, tabele, tu vam pride prav znanje MS office Word-a, saj so osnovne funkcije dokaj podobne njemu; pri Metapodatkih (6.) je smiselno dodati kratek meta opis in meta ključne besede. Saj vključitev teh podatkov pripomore k višji uvrstitvi v iskalnikih. Kratka navodila kaj naj vsebujeta: meta opis naj na kratko opiše vsebino prispevka nek povzetek, meta ključne besede pa samo besede katere so bistvene/ključne v prispevku (med besedami je vejica npr. psi, zlati prinašalec, vzgoja).

Po končanem urejanju kliknite shrani&zapri, v seznamu se pojavi nov prispevek (1.).

Pred naslednjim odstavkom imejte v mislih naslednje, da je spletna stran pisana/oblikovana za obiskovalca strani in ne za spletne robote zato uporabljajte spodaj napisano v mejah normale, saj če se pretirava s slogi pisave, postane stran načičkana. Za zgled naj vam bodo časopisi.
Osnovna navodila za pisanje vsebine  prispevka. Kot v časopisu naj bo tudi prispevek sestavljen iz kratkega glavnega naslova (heading 1), podnaslovi (heading 2) ter da so bistvene/glavne besede v krepki pisavi. Obrazložitev:  Zaradi spletnih iskalnikov in možnosti višje uvrstitve v le teh je zaželeno uporabljati naslednje, vsaj ena beseda-bistvo oz. glavni naslov naj bo napisan v obliki pisave heading 1 (1.), to ima pri iskalnikih kar veliko vlogo.  Če ima prispevek več glavnih »tem« uporabite pred opisovanjem le te podnaslov heading 2 (2.) kateri »zajame vsebino« in poleg naslovov naj bodo v telesu teksta bistvene besede v krepki pisavi (3.).

Naslednji vodič nam bo prikazal kako se dodaja povezave v prispevkih.