Popeljite obiskovalce spletne strani še kam

To vam bo uspelo z uporabo linkov (povezave)

V tekstu/prispevka večkrat uporabimo besedo ali sliko katera nas popelje do druge spletne vsebine/strani, do datoteke na strežniku, e-mail naslova,. Tu si bomo ogledali kako spremenimo določeno besedilo v link oz. povezavo.
V izmišljenem tekstu bo vsaka omemba besede google ustvarjena v povezavo. Povezavo ustvarimo na naslednji način: v urejevalniku besedila obarvamo besedo katero  želimo spremeniti v povezavo (1.)

nato kliknemo ikonco verigica (2.)


Pojavi se nam okno v katerem imamo možnosti da ustvarimo povezave znotraj naše spletne strani (1.) (povezava do menijev, kontaktov, prispevkov/vsebino), do datotek naloženih na strežniku spletne strani (2.) (to pride prav kadar želimo pripeti k prispevku že ustvarjen dokument npr. word, pdf, excel), ustvarjanje povezave do e-mail naslova(3.) ali pa ročno napišemo (URL) povezavo do želene spletne strani (4.). Zaradi »pravil« interneta je priporočljivo da vpišete tudi besedilo v title (5.) (tu lahko napišete kar besedo katero ste označili kot povezavo). Lahko da ste opazili da se je v polju tekst pojavila obarvana beseda iz teksta (6.). Ustvarjanje tekstovne povezave zaključimo s klikom na insert (7.)

Po kliku na insert se beseda uporabljena za povezavo obarva/oblikuje drugače (1.) (odvisno od oblike spletne strani CSS).

Tudi slika lahko kot povezava, toda o tem malo kasneje, saj se moramo najprej naučiti kako se prenese slike iz osebnega računalnika na spletno stran (strežnik). Toda pred tem se dotaknimo ustvarjanja menija za vašo spletno stran.