Da se bo obiskovalec karseda enostavno sprehajal po vaši spletni strani

uredite "Glavni meni" spletne strani čim bolj smiselno in nedvoumno

Ko si ustvarimo kategorije in spišemo prve prispevke/vsebine želimo, da so prispevki na spletni strani dostopni in vidni. To pa dosežemo z urejanjem glavnega menija spletne strani (ang. Main menu). V glavni meni lahko vključimo različne elemente od povezave do posameznega prispevka, do celotne kategorije, kontakta, raznih obrazcev, galerij... Tu bo prikazana samo vključitev prispevka v glavni meni. Ostalo poizkusite sami.
V tem vodiču bomo dopolnili main menu na levi strani vadbene strani (1.) z dodatnimi povezavami obstoječih prispevkov. Na sliki vidimo vadbeno stran in da je sedaj v meniju samo povezava HOME (2.) katera nas pripelje na prvo stran.


Dodatne povezave ustvarimo v meniju joomle, tako da se postavimo z miškinim kazalcem v zgornjem meniju nad menuji (1.) prikaže se spustni meni, nato kliknemo Main menu (2.)(v vašem primeru je lahko ime main menu spremenjeno).

Po kliku se odpre spisek obstoječih menijev (1.). Na začetku imamo samo HOME (domov). Za nov meni kliknemo ikonco plus (nov) (2.)

Odpre se nam novo okno v katerem prvo izberemo vrsto elementa menija (1.).

Za naš primer bomo kliknili pod prispevki na posamezni prispevek (1.).

Po kliku na določen element menija se v »oblikovalnem« oknu spremenijo možnosti urejana (1.) v polje vrsta elementa menuja se izpiše izbran element (2.). V polje naslov menija vpišemo primerni naslov (3.), naj bo že po njem razvidno zakaj se gre. Vsak element ima svoje zahtevane nastavitve (4.). Za naš primer imamo kot zahtevano nastavitev možnost izbire prispevka (5.) (klik na gumb Izberi/zamenjaj)

 S klikom na izbiri/zamenjaj se nam odpre okno s seznamom ustvarjenih prispevkov (1.). S klikom na prispevek izberemo prispevek kateri bo povezan s tem menijem.

Po zaključeni proceduri se v polju izberite prispevek pojavi želen prispevek (1.). V našem primeru sem uporabil prispevek test. Zaključimo s klikom Shrani&zapri (2.).

V seznamu menijev se pojavi nov meni (1.), kateri se bo prikazal v glavnem meniju na spletni strani.

Preverimo če se je meni pojavil tudi v glavnem meniju spletne strani (1.). Tako je, pod menijem HOME je sedaj tudi TESTNI MENI.