Da ne bo na spletni strani samo monotonega besedila

prenesimo nanjo ša kako drugo vsebino...

V tem vodiču poglejmo kako se iz vašega računalnika prenese slike in druge dokumente npr. razne pdf-je, office dokumente, zip/rar datoteke, ... Ker so večinoma slike glavni prenos si bomo ogledali prenos slik iz vašega računalnika na strežnik. Postopek je enak za ostale datoteke.
Zaradi lažjega pregleda nad vsebino, naj ponovno poudarim pomembnost smiselno urejenih map na strežniku. Saj si s tem olajšamo delo. Naj ne bodo vse slike nametane v eni mapi, ampak jih shranjujte po skupinah.

POZOR PRI UPORABLJANJU DODATKA PHOCAGALLERY NUJNO NALOŽITE SLIKE V MAPO Z IMENOM phocagallery KATERA SE NAHAJA V OKNU UPRAVITELJA MEDIJSKIH DATOTEK. Ker se ta dodatek največkrat uporablja, bom prenesel slike tako kot je potrebno storiti za nadaljnjo uporabo v dodatku phocagallery.
Slike naložimo z uporabo upravitelja medijskih datotek. Z miškinim kazalcem se postavimo na Prispevki/mediji (1.) v spustnem meniju izberemo Upravitelj medijskih datotek (2.).


Odpre se nam okno upravitelj medijskih vsebin, v katerem so vidne mape in datoteke na naši spletni strani/strežniku (1.). Poleg obstoječih datotek (slik), imamo na razpolago polje s katerim ustvarimo novo mapo (2.), ter polje s katerim naložimo datoteko (sliko) iz našega osebnega računalnika na našo spletno stran (3.).

Da bo vsebina urejena in pripravljena za nadaljnjo uporabo dodatka phocagallery, kliknemo na ikonco phocagallery (1.).

Odpre se mapa phocagallery, v našem primeru je v njej samo mapa avatars (1.), mi bomo ustvarili dodatno mapo test, v katero bomo prenesli sliko. Postopek je sledeč kliknemo na polje v katerega vpišemo želeno ime nove mape (2.) (v našem primeru test). Zaključimo s klikom na ustvarite mapo (3.).

Pojavi se nova mapa, test (1.). kliknemo na ustvarjeno mapo(2.)

Po kliku na mapo test, vidimo da je mapa prazna (1.). Za prenos datoteke/slike na spletno stran kliknimo na Browse... v  polju nalaganje datotek (2.)

Po kliku browse se odpre raziskovalec katerega uporabite za »navigacijo« do želene datoteke katero želite prenesti na spletno stran (1.). Ko odprete mapo v kateri se nahaja datoteka le to 1x kliknite, da se obarva (2.) in nato kliknite open (3.).

Po kliku na Open se v polju izpiše ime datoteke (1.). Zadnji korak za prenos je da kliknete gumb namestitev (2.) in počakate da se datoteka prenese na spletno stran.

Ko je proces uspešno končan se v mapi pojavi datoteka (1.) katera je pripravljena za nadaljnjo uporabo v spletni strani.